GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

5 opmerkelijke feiten over Rotterdam

5 opmerkelijke feitjes over rotterdam

Rotterdam is een bijzondere stad, dat ben je waarschijnlijk al met ons eens. Rotterdam heeft de grootste haven Europa, Rotterdam heeft een Europacup, Rotterdam kent meer dan 170 nationaliteiten en Rotterdam heeft de Tweede Wereldoorlog van dichtbij meegemaakt. Kortom gebeurt er genoeg in de stad Rotterdam, maar wat zijn nou de meest opmerkelijke feiten over Rotterdam? ZeroTen City zocht het voor jullie uit! 

5: Er een blafverbod is in Rotterdam

 

Als je met je hond door Rotterdam loopt, zorg dan dat hij niet naar een voorbij rennende kat blaft! Dit kan je €130 kosten!

 

4: Maar 3% van alle containers wordt gecontroleerd

 

In Rotterdam komen jaarlijks ontiegelijk veel containers binnen, twaalf miljoen om precies te zijn. Er worden dus zo’n 360000 containers gecontroleerd. Uiteraard verdient een container met afkomst Colombia meer aandacht dan een container uit Italië, dit komt omdat er in sommige landen meer drugs wordt geproduceerd/geëxporteerd. Ook wordt er gekeken naar de inhoud, voordat een container gecontroleerd wordt.

 

3: Jimmy Hendrix zijn enige optreden in Nederland was in Rotterdam

De invloedrijke artiest Jimi Hendrix trad 10 november 1967 tijdens de Hippy Happy Beurs op in de nood-Ahoy aan de Pompenburg, achter het Hofplein. Het was zijn enige optreden in Nederland ooit.

 

2: De Kuip werd 80 jaar geleden al bijna gesloopt

We kennen de discussie allemaal, moet er een nieuw Stadion Feijenoord komen? Komt er nou een Feyenoord City of niet? In hoeverre gaat dit de club verder helpen in plaats van geld kosten? Gaat de sfeer niet verloren? Moeten we De Kuip niet behouden alleen al om zijn historie? Kun je De Kuip op de lange termijn nog inzetten voor internationale wedstrijden of evenementen zoals WK’s of EK’s. Zijn er eigenlijk wel mensen hier antwoord op weten?

Deel jouw mening over dit onderwerp in de reacties!

De Duitsers wel, zij wilden het prachtige stadion in Tweede Wereldoorlog al plat leggen. Het staal van het bouwwerk kon namelijk goed gebruikt worden voor wapens en oorlogstuig. Van sloop kwam het uiteindelijk niet, en volgens sommige verhalen speelde de stadion-directeur hierin een grote rol (held). Toen de Duitsers het stadion kwamen bekijken zou hij maar een derde van de werkelijke hoeveelheid staal hebben opgegeven. Daarmee werd slopen niet meer interessant genoeg voor de bezetter!

 

1: Amsterdam op de Coolsingel

Bovenop het monumentale ABN AMRO gebouw waar tegenwoordig boekwinkel Donner in te vinden is, is het bekende wapen met de drie kruizen boven het winkelende publiek prominent te vinden. Batman kan niet zonder zijn tegenligger Joker, zou Rotterdam dan niet ook zonder zijn tegenligger Amsterdam kunnen? Het wapen is een eerbetoon aan een Rotterdamse en Amsterdamse bank die het gebouw dat er eerst stond mogelijk hebben gemaakt, na het Rotterdamse bombardement is het huidige gebouw namelijk pas gebouwd.

 

Bericht delen:

Gerelateerde berichten