Hét Rotterdamse kledingmerk! | Shop nu met 10% zomerkorting met de code: zomer10

Als Rotterdams kleding merk willen we jullie ook graag af en toe wat meegeven van de Rotterdamse gebruiken. Zo ook, de Rotterdamse kapsalon. In deze blog zullen we in het Rotterdams uitleggen hoe je stapsgewijs een Kapsalon maakt. 

Wat heb je nodig voor een kapsalon?

Het klinkt allemaal heel eenvoudig maar op het internet ken je een hoop recepten vinden die helemaal niks te maken hebbuh met een echtuh Kapsalon. De volgende ingrediënten mot je in je mandje flikkeren.

  • Kilootje patat (Dan heb ie sowieso genoeg)
  • 500 gram Shoarma, kip of Kebab (Mot je zelf maar ff kijken wat je normaal besteld)
  • Blokie goudse kaas (Geen geraspte kaas, dat is niet zoals het hoort)
  • 200/400 gram ijsbergsla 200/400 gr
  • Stuk of 4/6 tomaten
  • 1 komkommer

Kapsalon knoflook saus

Het volgende wordt vaak verkeerd gedaan, het geheime ingrediënt is namelijk altijd de knoflooksaus van de Kapsalon.

  • Pot mayo
  • Griekse/turkse yoghurt
  • 4/5 knoflook teentjes
  • Citroen
  • Bosje verse munt
  • Zeezout
  • Witte peper

Nou mot je goed luisteren voordat je begint te janken dat het niet lekker is. Begin eerst met een aantal lepels mayo om de hoeveelheid saus te bepalen dat je nodig hebt. Pers vervolgens één voor één de verse knoflook en proef tussendoor wanneer je het genoeg knoflook vindt. Voeg vervolgens een beetje citroen sap en verse munt toe. Doe ook dit naar jouw smaak! Om het af te maken kan je de saus nog iets meer op smaak brengen met zeezout en witte peper.

Blijf testen wat voor jou het lekkerste is, de ene mot namelijk bijna geen knoflook en de andere kaant 20 teentjes in z’n eentje weg.

Kapsalon maken in de oven

Nou heb ie eindelijk alle ingrediënten en kennen we dan beginnen met het maken van de kapsalon.

Snij de ijsbergsla, komkommer en tomaten in stukjes. Vervolgens zet je de frituur aan om de patat te bakken. Weet je niet hoe dat mot? Bekijk dan de achterkant van de zak of ren ff naar de cafetaria om de hoek. Bak nu ook alvast je kebab, kip of shoarma. Breng dit ook op smaak met wat peper en zout.

Nu alle ingrediënten gereed zijn, gaan we de kapsalon bouwen. Pak hiervoor een ovenschaal die groot genoeg is voor alle mensen die mee willen eten.

We beginnen met een laagje patat, hierop leg je een laag kebab, kip en/of shoarma.

Nu mag de sla erop en pleur vervolgens de knoflooksaus erop.

Om af te toppen leg ie de hele schaal vol met plakjes kaas.

LET OP!

Dit gaat niet in de oven maar in de grill, je mot namelijk alleen de kaas smelten. Warme sla en komkommer is namelijk niet te vreten.

Als je kaas gesmolten is onder de grill ken je beginnen met eten.

 

Nou uh, ik heb nu ook honger gekregen door dit bericht dus ik ga lekker naar de turk om de hoek. Uiteindelijk zijn ze daar toch het lekkerste he!

Ben je nou te dik geworden van al die kapsalons en hebbie een nieuwe truitje of t-shirt nodig? Check dan onze shop voor een kek item in jouw nieuwe maat 😜

 

Bekijk de shop

Bericht delen:

Gerelateerde berichten