GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

3 redenen waarom Feyenoord toch nog kampioen wordt dit jaar

3 redenen waarom Feyenoord nog kampioen wordt dit jaar

We mogen weer hoop hebben, nadat Cyriel Dessers in de 77e minuut op magistrale wijze de 1-0 tegen Ajax binnenschoot namens Heracles Almelo. Feyenoord won afgelopen weekend thuis met 2-1 van Fortuna Sittard, AZ en PSV wonnen ook. Feyenoord loopt hierdoor in op Ajax en staat nog maar 7 punten achter. Dit maakt aankomend weekend (zondag 1 maart, super sunday) ongelofelijk spannend, Feyenoord speelt dan uit tegen PSV en Ajax krijgt AZ thuis op bezoek. Hieronder hebben we 3 redenen beschreven waardoor Feyenoord nog kans maakt om kampioen te worden. 

Ajax verkeert in crisis

Erik ten Hag: ‘Met deze resultaten is het bij Ajax altijd crisis, we creëren wel kansen, maar maken ze niet af. Een aantal onachtzaamheden zag er knullig uit’ zei de trainer, die uitgerekend Ajax’ meest stabiele factor Blind in de fout zag gaan bij de winnende treffer van Dessers. Het betekende de derde uitnederlaag op rij in de eredivisie. Een afgang die Ajax sinds 2005 bespaard was gebleven.

Ajax heeft het recht om zich zorgen te maken. Met oog op de blessures van: David Neres, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui en Joël Veltman. En dat met 3 wedstrijden in de komende twee weken, donderdag: Ajax – Getafe (Europa League) zondag: Ajax – AZ en woensdag Utrecht – Ajax (KNVB beker). AZ speelt deze week voordat ze aantreden tegen Ajax ook nog een Europa League wedstrijd tegen het Oostenrijkse LASK Linz.

Bozeník wordt de nieuwe Guidetti

Bozeník treedt nu al in de voetsporen van Roy Makaay. Makaay scoorde in april 2009 voor het laatst twee keer op rij de winnende goal in een Eredivisieduel. Bozeník scoorde uit bij PEC Zwolle al de winnende goal en deed dit afgelopen weekend ook, thuis tegen Fortuna.

Alleen teamgenoot Steven Berghuis, Quincy Promes en Myron Boadu kregen het dit seizoen al voor elkaar om twee keer de winnende goal te scoren in de Eredivisie.

Bozeník is dus hard op weg om de nieuwe John Guidetti te worden, niet alleen om zijn prestaties to nu toe, maar ook in de manier waarop hij met het publiek omgaat. Róbert moet deze trend doorzetten, in het verleden hebben we gezien dat dit een zeer positief effect kan hebben op de sfeer in het stadion en de teamspirit.

Wij hebben Lucky Dick

Advocaat is de eerste trainer sinds Ernst Happel die ongeslagen blijft in zijn eerste twaalf Eredivisieduels als trainer van de Trots van Zuid, 10 gewonnen, 2 gelijk en 0 verloren. Happel bleef ongeslagen in zijn eerste 31 eredivisiewedstrijden als coach van Feyenoord. De laatste nederlaag van Feyenoord dateert alweer van 12-12-2019, toen FC Porto in de Europa League in eigen huis met 3-2 te sterk bleek.

Dick Advocaat heeft Feyenoord goed in het gareel zitten, de spelers lijken veel respect te hebben voor de 72-jarige trainer. Daarnaast lijkt het in Rotterdam-Zuid aardig mee te zitten. Met Advocaat dwingen we het geluk af.

 

 

Bericht delen:

Gerelateerde berichten