GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Amsterdam wordt vaak gezien als de stad met veel kunst en cultuur. Toch is Rotterdam één van de voorlopers in kunst en cultuur. Er is veel ruimte voor creatieve ondernemers, kunstenaars en artiesten. Dit is te zien aan de creatieve workspaces die verschillende plekken uit de grond gestampt worden. Ook wij als ZeroTen City zijn begonnen met het ontwerpen van kleding om Rotterdam een beetje mooier te maken. In dit artikel behandelen we de verschillende soorten fashion in Rotterdam en waar die zich op onderscheiden!

Rotterdamse merchandise

Kleding waar bijna elke Rotterdam wel bekend mee is, is de Rotterdamse merchandise. Wat wordt nou bedoelt met Rotterdamse merchandise? Denk hierbij aan de shirtjes met “Pleurt op joh”. Het mooie van merchandise is de verbroedering die hierdoor ontstaat. Je kan het vergelijken met het effect wanneer het Nederlands elftal speelt en iedereen oranje draagt. Naast Rotterdamse kleding zijn er ook veel meer soort Rotterdamse merchandise beschikbaar. Je hebt vast weleens van de Natte T doek gehoord. Het leuke van deze Rotterdamse kleding is dat het vooral te begrijpen is door Rotterdammers. Herkenbare Rotterdamse uitspraken of ergernissen.

Rotterdamse fashion

Zeker in de laatste 10 jaar zijn er steeds meer Rotterdamse merken die zich echt op de fashion focussen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Robey en Banlieue. Deze merken worden niet alleen gedragen omdat ze uit Rotterdam komen maar simpelweg omdat ze als fashion gezien worden.

Banlieue is vooral bekend geworden doordat het gedragen werd in de rapscene, denk hierbij aan Broederliefde en SFB. Hierdoor is Banlieue ook door het land bekend geworden en dragen niet alleen Rotterdammers het kledingmerk.

Robey is de kledingleverancier van Sparta, dit is dan ook een kledingmerk dat heel herkenbaar is voor Rotterdammers. Toch zal iemand die het merk niet kent, direct zeggen dat het een Rotterdams kledingmerk is. Sterker nog, de RO in Robey staat zelfs voor Rotterdam. Het kledingmerk is net na de tweede wereldoorlog opgezet en is dus tot stand gekomen samen met de wederopbouw van Rotterdam.

Bij het designen van de nieuwe collectie van ZeroTen City ligt de focus ook voornamelijk op de fashion. Onze kleding staat voor de Rotterdamse trots en cultuur. Daarnaast moet je ook gewoon naar een leuk feestje of familie gelegenheid kunnen gaan met onze kleding!

City things hoodie (White)

Een voorbeeld van een fashion hoodie van ZeroTen City is de city things white hoodie. Deze hoodie is geïnspireerd op de Van Nelle Fabriek. Toen deze collectie uitkwam hadden we eerst enkel de navy hoodie. Echter hebben we het mooiste gebouw van Rotterdam georganiseerd en won de Van Nelle Fabriek. Ter inspiratie van deze winnaar hebben we de City things white hoodie uitgebracht.

Bericht delen:

Gerelateerde berichten