GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

De favoriete casual merken van ZeroTen City

Naast dat ZeroTen zich met het label ‘ZeroTen City’ regio 010 verwerkt in Rotterdamse kleding houdt ZeroTen van de voetbalcultuur binnen 010 en in de rest van de wereld, zoals in Liverpool. Niet alleen in Engeland is deze cultuur populair, in vrijwel alle competities heerst er een echte ‘casual-cultuur’ in het voetbalstadion. Deze cultuur wordt vaak uitgedragen door middel van een aantal kledingmerken. In deze blog zullen we een aantal van deze merken uitlichten.

FRFC1908

In De Kuip nog steeds één van de meest populaire merken. Het Rotterdamse merk FRFC1908 wat volledig rondom Feyenoord en haar fanatieke supporters is gebouwd. Het merk heeft een enorm bereik op social media en zet dit regelmatig samen met FR12 in om unieke content te maken. Ook organiseert FRFC190 het de realisatie van enorme spandoeken die af en toe in het publiek verschijnen. Daarnaast werkt het merk nauw samen met FSV De Feijenoorder. ZeroTen krijgt vaak de vraag of er een samenwerking tussen ZeroTen en FRFC1908, wij sluiten niks uit.

Stone Island

Stone Island staat bekend om zijn kompaspatch die op de bovenste mouw van de linkerarm vastgeknoopt zit.

Oorspronkelijk zijn de patches voorzien van een groene rand, badges van rond het jaar 2000 kregen zwarte randen. Er zijn ook een reeks zeldzamere ‘witte badges’ die oorspronkelijk op bepaalde jassen zijn gemaakt om het nieuwe millennium te vieren. De witte badge is nu zichtbaar op jassen die materialen gebruiken die Stone Island zelf ontwikkelt. Nieuwe jasontwerpen omvatten de “Liquid Reflective” -jas, die duizenden kleine stukjes glas gebruikt om licht te reflecteren.

Vanaf het midden van de jaren negentig is het merk populair in de subcultuur van voetbal casuals in Engeland en in de rest van Europa. Het merk wordt vaak geassocieerd met hooliganisme en is te zien in veel op voetbalvandalisme gebaseerde films, zoals Green Street Hooligans en The Football Factory. De Canadese rapper Drake wordt ook regelmatig gezien in Stone Island en heeft het merk populair gemaakt in de hiphopcultuur.

Lyle & Scott

Lyle & Scott is een Schots breimerk dat bekend staat om zijn golf kleding. Het heeft nu een jongere, meer modieuze benadering van de jongere generatie gekregen. In de Rotterdamse casual cultuur worden voornamelijk polo’s van het merk gedragen.

Het logo van de steenarend is gedragen door komiek Ronnie Corbett en muzikanten zoals de Arctic Monkeys, Kasabian, Pete Doherty en tv-presentatoren Tim Lovejoy, Dermot O’Leary, Chris Ramsey, Simon Amstell en Holly Willoughby. Lyle and Scott is ook te zien in films als The Firm en Green Street.

The North Face

The North Face is een Amerikaans bedrijf, oorspronkelijk voor openlucht recreatieproducten. The North Face produceert kleding, schoenen en buitenuitrusting. In 010 worden voornamelijk de petjes en regenjassen gedragen. The North Face is ook regelmatig te zien in de Hip Hop cultuur in Nederland. Mede hierdoor is het merk een stuk populairder geworden onder jongeren.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Alameda, Californië, samen met zijn zakelijke broer, JanSport. Tegen de zomer van 2020 verhuisde het hoofdkantoor van het bedrijf naar Denver, Colorado.

Bericht delen:

Gerelateerde berichten