GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Op bezoek bij het Mariniersmuseum

Op bezoek bij het mariniersmuseum

ZeroTen City bemoeit zich met het nieuwe platform Rotterdam Spots nu ook met de cultuur en horeca uit regio 010. Dus naast dat we af en toe een stukje schrijven over Feyenoord, Rotterdamse kleding, casual merken of over kapsalons doen we dat nu ook over horeca en musea.

Dit keer zijn we naar het Mariniersmuseum geweest naast het iconische Witte Huis aan de Wijnhaven. Het museum gaat uiteraard volledig over het ontstaan en de geschiedenis van het Korps Mariniers uit Nederland.

Met de lift naar boven en de trap naar beneden zo luidde het advies van de baliemedewerkster. Eenmaal uit de lift gestapt bevonden we ons tussen de boten van Michiel de Ruyter en zijn kompanen, we kunnen stellen dat het Korps Mariniers rond deze tijd is ontstaan, met Michiel de Ruyter als één van de meest beruchte luitenanten van de Nederlandsche mariniersgeschiedenis. Samen met zijn mariniers trok Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden de zeeën over en vocht in vele oorlogen. De bovenste verdieping verteld veel over het ontstaan en vroege geschiedenis van de mariniers, ook kan je er interactieve (schiet)spellen spelen en kan je als kind inleven in het mariniersleven door bijvoorbeeld een training na te bootsen.

Verdieping 2 maakte het meeste indruk op ons, bepaalde termen om de vervelende Duitsers uit de Tweede Wereldoorlog te beschrijven drijven omhoog in je hersenpan. Verdieping twee verteld namelijk het verhaal van de meidagen, hoe de marine en militairen streden tegen de Duitsers die Rotterdam probeerden te bemachtigen. Vijf dagen hielden de Nederlanders stand, totdat de Nazi’s op 14 mei 1940 bommenwerpers op onze stad afstuurden en de stad verwoestte… Vervolgens loop je naar het raam en zie je bijvoorbeeld De Hef nog trots overeind staan en besef je wat voor tijd deze brug heeft overleefd. Op verdieping twee kun je ook interactieve spellen spelen met betrekking tot de marine in Afghanistan, je kunt er ook leren over de piraten uit Somalië.

Op verdieping 1 kun je een spannend marine avontuur verhaal beleven of je trekt je terug in de tekenhoek.

Over het algemeen was het een indrukwekkend, interactief museum.

 

Bericht delen:

Gerelateerde berichten