GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Vijf dingen die je moet doen als je weer naar het stadion mag!

Vijf dingen die je moet doen als je weer naar het stadion mag!

Al maanden mogen we niet naar een volle Kuip. Het sociale contact met je vrienden op het vak of simpelweg een praatje met de inmiddels bekende steward, iedereen mist het. Om een beetje hoop te geven in deze barre tijden is hier een top vijf met dingen die je moet doen als je weer naar het stadion mag!

Een prrrrrooogrammaboekje kopen!

Je hoort ze al schreeuwen vanaf de van Brienenoordbrug. De bootwerkers stemmen van de verkopers schallen over het voorplein van De Kuip en voor een paar euro heb je heerlijk leesvoer voorafgaand aan de wedstrijd. Een van de verkopers heet Piet Stevens. Jarenlang was hij de man die op de hoek van de gele zijde, naast het maasgebouw trouw zijn boekjes aan de supporters sleet. Helaas is Stevens chronisch ziek en kan nauwelijks meer lopen. Om deze reden zal de markante persoonlijkheid niet meer te zien zijn op wedstrijddagen rondom De Kuip. Des te meer reden om voor de wedstrijd nog maar eens goed stil te staan bij deze echte Feyenoorder als je weer een programma koopt voor de wedstrijd!

Echt bier drinken op Varkenoord of in een café op Zuid

We snappen dat je bij de terugkeer naar een volle Kuip niet meteen denkt aan het stadionbier. De alcoholpercentages liggen volgens verschillende bronnen lager dan een pakje Fristi. Ga daarom voor de wedstrijd naar het vertrouwde Varkenoord, waar je door het immer vriendelijke personeel altijd goed geholpen wordt. Of loop eens een blokje om en bezoek café ’t Haantje of de Irish Pub. Na de wedstrijd nog geen zin om meteen die volle tram in te duiken? Loop vanaf De Kuip naar Kop van Zuid en sluit de dag af met een verkoelend glas cola of een Rotterdams biertje 

Een vette bek halen op het voorplein

Een lauwe kroket in De Kuip of een warme frikandel op het stadionplein? Ik zou het wel weten. De velen kraampjes op het voorplein bieden een grote verscheidenheid aan Rotterdamse culinaire hoogstandjes. Als je voor de wedstrijd überhaupt nog een hap door je keel krijgt moet je hier zijn. Koop voor een paar euro een grote puntzak friet of een lekkere hamburger en geniet met uitzicht op De Kuip. 

Alles los!

Een gedachte die veel supporters op de been houdt is dat we vroeg of laat weer mogen. Neem op die dag dan ook alles mee om voor een ongekende sfeer te zorgen. Vlaggen, shirts, petten, sjaals, opblaasattributen en andere niet nader te noemen sfeer verhogende materialen. Vanuit de supportersvereniging zal er ongetwijfeld ook een sfeeractie op de planning staan dus dat is een mooi vooruitzicht. Zit je nu in een dip door de coronacrisis? Beeld je dan in dat die eerste wedstrijd terug in De Kuip legendarisch wordt…

Geniet 

Het laatste en belangrijkste punt op deze lijst: geniet! Voor sommigen misschien overbodig om nog eens te benoemen, maar kijk eens om je heen als je weer in een volle Kuip zit. Je vrienden of familie om je heen, die gek die altijd loopt te schreeuwen op je vak, een scheidsrechter die de volle laag krijgt omdat hij de ingooi aan de tegenstander geeft en natuurlijk de vertrouwde stem van Peter Houtman die na het laatste fluitsignaal iedereen met een goed gevoel naar huis stuurt met de afsluitende woorden: Doeidoei!

Bericht delen:

Gerelateerde berichten