GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Wie is de nieuwe Argentijnse spits van Feyenoord?

Lucas Pratto

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij de Argentijn Lucas Pratto. De ervaren aanvaller zal de rest van het seizoen afmaken en Feyenoord heeft ook een optie tot koop afgedwongen. Met zijn 32 jaar zal hij een hoop ervaring toevoegen aan de selectie van Dick Advocaat. Is hij het ontbrekende puzzelstukje in de Rotterdamse formatie?

Pratto heeft in Argentinië voor veel verschillende clubs gespeeld onder andere voor de twee grootmachten Boca Juniors en zijn huidige club River Plate. Met River Plate won hij onder andere de nationale titel en de Copa Libertadores, de Champions League van Zuid-Amerika. In de finale van dat toernooi was hij twee keer trefzeker. Ook werd hij kampioen in Chili met UD Catolica. Na een periode in Brazilië keerde hij terug naar Argentinië bij River Plate. Een opvallend feitje is dat Pratto met 12 miljoen dollar de duurste speler ooit van River Plate is. In Argentinië was hij naast River Plate ook voor Velez Sarsfield succesvol. Bij deze club werd hij twee maal uitgeroepen tot speler van het jaar.

Europa  

Pratto heeft al twee keer eerder in Europa gespeeld. Zijn eerste ervaring buiten Argentinië was bij het Noorse FK Lyn. Na een huurperiode keerde hij terug naar Argentinië. Een paar jaar later beproefde hij zijn geluk bij Genua FC in Italië. Hij kwam in 14 wedstrijden tot een goal voor de Italianen. Doordat Pratto zowel Argentijnse als Italiaanse roots heeft is het makkelijker voor Feyenoord om hem naar Rotterdam te halen. Zo kunnen de Rotterdammers sneller een werkvergunning voor de bonkige spits regelen.

Kwaliteiten

Als je foto’s van Pratto ziet dan zou het ook zomaar een uitsmijter van een club in Buenos Aires kunnen zijn. Met zijn 1 meter 88 en flinke baard is hij een indrukwekkende verschijning. Qua spel is hij te vergelijken met Graziano Pelle: Balvast, kopsterk en een goed schot. Zijn basistechniek is niet geweldig, maar vaak compenseert hij dit met zijn positionering en inzicht. Bij River Plate komt hij de laatste tijd niet aan spelen toe en met zijn riante salaris wil River Plate graag van hem af. Feyenoord heeft een optie tot koop afgedwongen waardoor hij na dit seizoen mogelijk een vast contract in De Kuip kan verwachten.

In Rotterdam gaat de Argentijnse spits de concurrentie strijd aan met Nicolai Jorgensen en Robert Bozenik al lijkt deze strijd gemakkelijk gewonnen te gaan worden door de nieuwe aankoop. Jorgensen is al maanden uit vorm en Bozenik is op de weg terug van een blessure. Met de komst van Pratto heeft Feyenoord 5 potentiële spitsen waardoor een verhuurperiode voor Vente of Bannis voor de hand ligt.  

De Argentijn zou ondanks dat hij nooit echt een pure goalgetter is geweest zomaar eens de revelatie van de tweede seizoenshelft kunnen worden. De Argentijnse competitie is een van de beste competities van Zuid-Amerika en de teams spelen vaak zeer verdedigend voetbal. Er wordt hierdoor over het algemeen ook weinig gescoord. In de Eredivisie is het niveau van de verdedigers nou eenmaal een stuk lager en misschien kan Pratto daar zijn slaatje uit slaan. Met een bomvolle januari maand kan Pratto meteen vol aan de bak. Wordt de sterke Argentijn na Pelle en Guidetti de volgende superspits in De Kuip?

Bericht delen:

Gerelateerde berichten