GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Transfertalk: mislukte, opmerkelijke en schimmige transfers bij Feyenoord

Transfeltalk uit de oude doos

We weten onderhand wel dat er bij Feyenoord van alles kan gebeuren als het om de transfers gaat. De club verzint vaak de gekste manieren om spelers binnen te kunnen halen of te verkopen. Vaak met succes, maar soms ook niet. Op deze witte dinsdag in februari blikken we terug op een aantal opmerkelijke transfers uit het verleden van Feyenoord, die anders compleet ondergesneeuwd zouden zijn..

Angelos Charisteas

De voetballer die van Ajax naar Feyenoord kwam en daar doodongeluk werd. In Rotterdam-Zuid moest hij om zijn verleden in Amsterdam worden beveiligd door bodyguards, zo voelde hij zich steeds eenzamer worden. Charisteas scoorde wel voor beide clubs. Slechts zes andere spelers (Johan Cruijff, Ronald Koeman, Ruud Geels, Keje Molenaar, Henk Groot en Rob Witschge) kregen dat voor elkaar in de historie van de Klassieker. Charisteas is momenteel eigenaar van een koffietent in de hoofdstad en noemt zichzelf Ajax-fan. Nu hij een koffietent runt durf hij het ook wel toe te geven, hij heeft spijt dat hij naar Rotterdam kwam: “Het was een fout om naar Feyenoord te gaan. Ik voelde me er vanaf de eerste dag niet op mijn gemak.”

Frederico Chaves Guedes

Dan Frederico Chaves Guedes, beter bekend bij zijn voetbalnaam: Fred. De man die voetbalde voor: América Mineiro (Braziliaanse satellietclub van Feyenoord, toen hij in de jeugdopleiding zat), Cruzeiro, Olympique Lyonnaise en Fluminense. Zoals je ziet staat hier geen Feyenoord bij, toch ving de club uit Rotterdam er 1,6 miljoen voor. Hoe? Het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS) heeft de Braziliaanse club Cruzeiro destijds veroordeeld tot het betalen van 1,6 miljoen euro aan Feyenoord. Feyenoord had bij het CAS een zaak tegen Cruzeiro aangespannen wegens de transfer in augustus 2005 van aanvaller Fred, naar Olympique Lyon. De Rotterdamse club claimde 10 procent aan transferrechten op de Braziliaanse spits. Het CAS stelde Feyenoord in het gelijk. De uitspraak was bindend en Feyenoord kreeg er Gérson Magrão gratis bij.

Dirk Kuyt en Salomon Kalou

FIFA keurt alleen verbintenissen tussen clubs goed. Feyenoord moest zijn verplichtingen op dit punt goed nakomen, wat er was een boeteclausule ingebouwd van 20 miljoen euro. Ook mocht de club het contract van Kalou en Kuyt zonder toestemming van het bedrijf tussentijds niet aanpassen. Toch verkocht de club uit Rotterdam-Zuid Dirk Kuyt, die laatst nog met een nieuwe look op televisie verscheen en zijn tandemwederhelft uit Ivoorkust Salomon Kalou voor een gedeelte aan investeringsmaatschappij Soccer Investments and Representations, dit meldde het Algemeen Dagblad destijds.

Bericht delen:

Gerelateerde berichten