GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Feyenoord doet mee aan de Super League

Feyenoord joint de super league per direct

Het is een Rotterdam-Zuid tijd voor verandering. De directie weet het zeker, door mee te doen aan deze competitie krijgt Feyenoord eindelijk de financiële middelen om ieder jaar mee te doen voor de titel. ‘De club wil al jaren echt de stap vooruit maken en daar is het nu tijd voor, we zullen de stap nu echt gaan maken, geen woorden, maar daden’ aldus Mark Koevermans (algemeen directeur).

Vergroot transferbudget

Door de injectie van grofweg 150 miljoen die de competitie met zich meebrengt, krijgt Feyenoord enorm veel extra ruimte in het transferbudget. De club heeft inmiddels direct contact opgenomen met zaakwaarnemers van Leonel Messi, Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo. ‘Transfers waar de club en haar supporters al jaren van dromen kunnen eindelijk worden gerealiseerd, we kunnen met Feyenoord nu echt naar een selectie toe werken vol met vedettes en routines’ aldus Frank Arnesen (technisch directeur).

‘Met de komst van dit soort spelers verwachten wij de verkoop van shirtjes en andere merchandise te vierdubbelen, het betekent voor de commerciële afdelingen enorm veel om zo’n toekomst tegemoet te gaan, dit is waar we al jaren naar toe werken’ aldus Joris van Dijk (commercieel directeur)

Nieuw stadion

Ook in de zaak rondom het nieuwe stadion is nieuwe wind gekomen, de bouw is direct begonnen. Morgen zullen de eerste sloopwagens bij De Kuip arriveren om het prachtige stadion te slopen en vervolgens Feyenoord City overheen te bouwen.

De Gemeente Rotterdam en Feyenoord zullen aan het einde van deze maand tezamen komen om een concreet stappenplan uit te werken voor de ontwikkeling van het gebied rondom Stadion Feyenoord.

Injectie jeugdopleiding

Ook zal de club de jeugdopleiding volledig op de schop gooien, de directie zal de jeugdopleiding van Barcelona als voorbeeld nemen en compleet kopiëren. Hiermee hoopt de club in 2025 de eerste supertalenten aan het eerste te leveren.

‘Het is uiteraard alweer jaren geleden dat Feyenoord supertalenten als: Robin van Persie, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum aanleverden en vervolgens goed kon verkopen. We hopen dit vanaf 2025 weer regelmatig te kunnen doen.’ verteld Mark Koevermans.

De club uit Rotterdam hoopt op deze manier vanaf 2026 ieder jaar kampioen te worden, niet alleen door de versterkingen van de selectie, ook door de verbeteringen van de jeugdopleiding en de bouw van het nieuwe stadion. Al deze aspecten moeten bijdragen aan een club die de ware kampioen is. Ook zullen elke dag de prullenbakken van de kantoren worden geleegd, om te werken aan echte professionele cultuur.

Aleksander Ceferin is erg blij met de beslissing van de Rotterdammers: ‘goed om te zien dat Feyenoord het voortouw durft te nemen, dit past ook erg bij de cultuur van de stad, niet lullen, maar poetsen. Als UEFA zijnde kunnen wij ook erg genieten van de ambience die altijd in De Kuip heerst bij Europese wedstrijden, wij hopen dit ook in Super League terug te gaan zien. We vinden het jammer dat Ajax en PSV niet begrijpen dat Feyenoord hiermee een zeer slimme, toekomstbestendige beslissing maken, Feyenoord zal hiermee een enorme voorsprong creëren op de concurrentie.

Bericht delen:

Gerelateerde berichten