GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

De unieke skyline van Rotterdam

Het uitzicht op Rotterdam
Gebouw quiz
Vul je email in en maak kans op een gratis infinite skyline hoodie!
Sinds 2022 is de Zalmhaven het hoogste gebouw van Rotterdam. Maar welke gebouw was daarvoor het hoogste gebouw?
Niet verder lezen voordat je de vraag beantwoordt!

De skyline van Rotterdam

Iedereen kent het moment wel, je rijdt vanaf de Kralingse Zoom langs de Shell richting de Maasboulevard, daar zie je de gebouwen van Rotterdam boven de horizon uit schitteren. Een indrukwekkend gezicht, je ziet de hoge gebouwen van de stad vanaf de Kop van Zuid tot aan de Coolsingel. Dit beeld laat direct de veelzijdigheid van de stad zien, enerzijds de moderne Erasmusbrug, maar ook de Hefbrug en de Willemsbrug, die beide de tweede wereldoorlog hebben overleefd. Je ziet aan de ene kant het bedrijvige Kop van Zuid, waar bedrijven als Unilever gevestigd zijn, terwijl in het midden van de stad het bijna dorpse gevoel heerst op het Noordereiland, gaan we verder richting het noorden zie je al snel de gezellige oude haven liggen met daarachter de Markthal als toeristentrekker.

Welke gebouwen zie je in de skyline van Rotterdam?

De meest aanwezige gebouwen waar bedrijven gevestigd zijn, zijn toch wel die van Unilever, het KPN gebouw, het World Trade Center Rotterdam (Beurs) en het gebouw van Maersk op de Willemswerf.

De grootste toeristentrekkers of belangrijkste uitjes in Rotterdam, zijn toch wel de Euromast en de Markthal.

Qua bruggen hebben natuurlijk de bruggen als de Hef, Erasmusbrug en, de Willemsbrug een toonaangevende rol.

Wat is het hoogste gebouw uit de Rotterdamse skyline?

Tot aan 2021 was de Maastoren het hoogste gebouw van Rotterdam, dit gebouw is 164,75 m hoog, maar sinds eind 2021 is dit gebouw overschaduwd door de Zalmhaventoren, goed voor maar liefst 215 m.

Dus de ranglijst van de hoogste gebouwen van Rotterdam wordt nu aangevoerd door de Zalmhaventoren (215 m, 61 verdiepingen), hierna volgt de Maastoren (Kop van Zuid) goed voor 164,75 meter en 44 verdiepingen. Op nummer 3 staat de New Orleans (Kop van Zuid) , met 158,36 meter en 45 verdiepingen. Op nummer 4 volgt de Delftse Poort (centrum), met 151,35 meter en 41 verdiepingen. Op nummer 5 uiteraard De Rotterdam (Kop van Zuid) , met 151 meter en 44 verdiepingen.

Waar is het uitzicht op Rotterdam het beste?

Naast dat de skyline er vanaf de Maasboulevard vanaf de Shell er prima bij ligt, zijn wij van mening dat je ook erg van de skyline met een biertje en een goede (beste) gehaktbal bij de Ballentent, bij de Parkkade/Westerkade. Of je neemt de lift omhoog van de Euromast en je ziet de stad vanaf een geweldig hoogtepunt, dit uitzicht is (binnenkort) ook beschikbaar vanaf een nog hoger café-restaurant in de Zalmhaventoren. Voor een mooi uitzicht op de gehele stad Rotterdam, zonder in een City Sightseeing bus te hoeven zitten, adviseren we om gewoon eens een rondje Noordereiland te lopen te wandelen!

Wil jij de skyline van Rotterdam representen? Check dan onze infinite skyline hoodie!

Bericht delen:

Gerelateerde berichten