GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Wanneer ben je een echte Feyenoorder?

Ben jij een echte Feyenoorder?

Veel mensen voelen zich een échte Feyenoorder. Maar wat kenmerkt een Feyenoorder nou echt? ZeroTen City heeft drie kenmerken op een rij gezet, beschik jij over minimaal twee kenmerken? Dan ben je wat ons betreft een echte Feyenoorder. Tot slot hebben we een quiz toegevoegd om jouw Feyenoord kennis eens op de proef te stellen!

De Kuip

Elke Feyenoord kent het gevoel, wanneer ze de eerste keer, vaak aan de hand van hun vader, oom of broer De Kuip in lopen. Een overweldigend gevoel, want er hangt vrijwel altijd een bijzondere sfeer in het stadion. De meeste mensen die het stadion binnen lopen zijn vrijwel meteen verkocht aan de club. Had jij dit gevoel ook? Dan heb je het eerste kenmerk te pakken.

Het zit in de familie

Mijn eigen opa was één van de kinderen die rondom De Kuip speelde, de Tweede Wereldoorlog meemaakte en er verschrikkelijke gebeurtenissen heeft meegemaakt, maar hij heeft zeker ook de ouderwetse Kuip meegemaakt en er natuurlijk ook een aantal wedstrijden bezocht. Ik geloof zelf dat hij er hierdoor voor heeft gezorgd dat hij zijn eigen zoons aanstak met het Feyenoord-virus, waarop zijn zoon (mijn oom) mij weer aanstak door mij een keer mee te nemen naar De Kuip. Ik denk dat dit verhaal vergelijkbaar is met vele andere Feyenoorders.

Maar toch zijn er ook genoeg verhalen waarbij de gehele familie voor die club uit 020 is en deze trend dan toch gebroken wordt door één koppig familielid die kiest voor de mooiste club uit Rotterdam-Zuid. Het Feyenoord-virus hoeft dus niet per se in de familie te zitten, precies hierom vinden wij dat je enkel over twee van de drie kenmerken hoeft te bezitten.

Een verliespartij

Wat betekent een verliespartij voor jou? Als Feyenoorder gaat het leven niet altijd over rozen en kan het zomaar betekenen dat ons elftal onderuit gaat tegen een of andere subtopper, het blijft toch je cluppie zeggen we dan… Maar hoe ga jij hier mee om? Ben je boos, woedend, ziedend, teleurgesteld, somber of verdrietig? Als je minimaal twee van deze emoties ervaart tijdens de emotionele achtbaan die een Feyenoord-wedstrijd soms is, dan bezit jij wat ons betreft over het derde kenmerk, mits je een hele week somber bent als we de klassieker hebben verloren!

Quiz

Dan komt het nu aan op jouw Feyenoord kennis, want als échte Feyenoorder moet je de volgende vragen toch wel kunnen beantwoorden!

Feyenoord quiz

Feyenoord quiz

Wanneer is Feyenoord opgericht? *
Waar is Coen Moulijn geboren? *
In welk seizoen speelde Johan Cruijff voor Feyenoord? *
Wie van de drie scoorde de meeste doelpunten? *
Wie van de drie scoorde de meeste doelpunten? *
Wie heeft het meeste aantal doelpunten ooit gescoord voor Feyenoord? *
Hoeveel mensen passen er in de kuip? *
In welke jaren won Feyenoord de UEFA Cup? *
Wanneer is De Kuip geopend? *

 

Bericht delen:

Gerelateerde berichten