GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Rotterdam bezienswaardigheden

Ben je een dagje naar Rotterdam of woon je al jaren in Rotterdam en wil je eens lekker de toerist uithangen? We hebben speciaal voor jullie een lijst gemaakt met leuke bezienswaardigheden van Rotterdam. Deze hebben we ook nog eens gescoord op bereikbaarheid, kosten en funfactor!

De euromast

Misschien wel één van de meest bekende bezienswaardigheden en juist daarom wilden we deze locatie behandelen. De Euromast is zelfs door veel Rotterdammers nog niet bezocht. Toch is het een super leuke activiteit. Allereerst is de Euromast super goed te bereiken met de auto. Met het OV wordt het al wat lastiger maar met een leenfiets of leenscooter is het goed te doen. Je kan natuurlijk ook een ticket kopen voor de hop-on hop-off bus, deze stopt namelijk direct voor de Euromast.

Kosten euromast

De kosten liggen wel aan de hoge kant, zeker als je als een gezin gaat. Een kaartje voor +12 jaar is 11,50 als je online reserveert. Je mag dan wel ook in de euroscoop die helemaal naar het puntje van de Euromast gaat. Je bent dan wel 46 euro kwijt met een gezin van 4 personen en dan heb je nog niet je parkeerkosten en een drankje bovenaan gerekend.

Wandeling kop van zuid

We wilden ook eens een bezienswaardigheid benoemen die vrijwel geen geld kost. Dit is een super leuke korte wandeling vanaf de kop van zuid naar de Fenix Food Factory. Zeker een aanrader op een zonnig dag in de herfst of lente. Je start bij metrostation Wilhelminaplein. Je loopt vervolgens op Happy Italy over de kade helemaal naar het puntje van de kop van zuid. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Vervolgens loop je langs Hotel New York over de “Hoerenloper”, oke oke in het echt heet hij de Rijnhavenburg. Hier hangen allemaal liefdesslotjes aan, net alsof je even in Parijs bent. Je eindigt de wandeling met een lekker kopje koffie bij de Fenix Food Factory.

Kosten wandeling

De wandeling kan je zo duur maken als je zelf wilt. Laten we het houden om 4 koffietjes voor 15 euro in totaal.

Belasting & douane museum Rotterdam

Veel mensen weten dat Rotterdam bekend staat om de gigantische haven, daarom is de Douane ook heel veel bezig met de controles in deze haven. We hebben zelfs een museum dat gaat over belastingen maar ook over de douane. Dit is een leuke ervaring voor jong en oud! En daarnaast ook nog eens goed te betalen, voor 7,50 voor volwassenen en 5 euro voor kinderen heb je al een leuk uitje. Kom er dus achter hoe de haven met de drugs uit het buitenland om gaat en waan je een dagje in de belastingen en douane activiteiten.

Laurenskerk Rotterdam

Één van de gebouwen die de tweede wereldoorlog heeft overleefd is de Laurenskerk. Allereerst een prachtig gebouw dat je een keer gezien moet hebben en ook nog eens genomineerd voor het mooiste gebouw van Rotterdam 2022. De Toren kan je zelf van april tot en met eind oktober beklimmen op woensdagen en zaterdagen. Een gids vertelt je dan het verhaal van de toren. Het is een flinke klim van meer dan 300 treden maar dan trakteer je jezelf wel op een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam! Verder is de kerk zelf ook te bezichtigen van dinsdag t/m zaterdag voor slechts 3 euro voor volwassenen en kinderen zijn gratis. Heb je een Rotterdampas? Dan mag je sowieso 1 keer gratis naar binnen.

Kosten bezoek Laurenskerk Rotterdam

De kosten vallen reuze mee, voor het beklimmen van de toren betaal je 7,50 per persoon en met de Rotterdampas is  dit ook gratis. En de kerk zelf bezoek je zelf voor 3 euro per persoon of gratis met de Rotterdampas.

Markthal Rotterdam

Veel mensen roepen direct “De Markthal” als je ze vraagt wat echt iets Rotterdams is. Toch zeggen echte Rotterdammers iets heel anders. Het gebouw is namelijk altijd wel de vreemde eend in de vijver geweest. Heel erg geliefd door toeristen maar de Rotterdammers komen er zelf eigenlijk niet. Toch zijn er wel leuke restaurants te vinden mocht je een keer lekker willen lunchen of dineren. Het leuke aan een bezoek aan de Markthal is dat iedereen kan eten wat hij/zij lekker vindt. Van heerlijke Oosterse gerechten tot Spaanse tapas, alles is hier te vinden!

Kosten markthal Rotterdam

De kosten per gerecht verschillen natuurlijk, toch wordt het vaak omschreven als duur. Wij vinden dat je het ook hier zo duur kan maken als je zelf wilt.

Kabouter buttplug

De bezienswaardigheid die elke Rotterdammer kent, Kabouter buttplug! Dit standbeeld moest ooit een kerstman met een kerstboom voorstellen, toch heeft dit iets meer weg van een kabouter met een buttplug in zijn hand. Dit moet je natuurlijk wel gezien hebben als je een dagje in Rotterdam bent. De kabouter is aan je rechterhand te vinden zodra je metrostation “Eendrachtsplein” verlaat.

Kosten

Helemaal gratis maar wel leuk om te zien natuurlijk!

Bericht delen:

Gerelateerde berichten