GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Studentenverenigingen Rotterdam

Rotterdam staat niet bekend om de studentenverenigingen. We denken al gauw aan Delft, Leiden en Utrecht als we het hebben over een studentenstad. Toch heeft ook Rotterdam een leuke selectie aan studentenverenigingen en vooral een bruisend studenten leven. Ben je dus nog op zoek naar een studentenvereniging? Dan hebben we hier enkele verenigingen op een rijtje gezet voor je!

Verschil studie en studentenverenigingen

Veel mensen denken dat een studievereniging hetzelfde is als een studentenvereniging. Dit is echter niet waar. Een studentenvereniging is vooral gefocust om het creëren van een gezellige studententijd en het kennismaken met andere studenten ook met andere studieachtergronden. Bij een studievereniging staat gezelligheid natuurlijk ook centraal maar wel met studie gerelateerde activiteiten. Daarnaast leer je hier voornamelijk studenten kennen die dezelfde studieachtergrond hebben.

S.S.R. Rotterdam

We beginnen met de grotere maar vooral de bekendste studentenvereniging van Rotterdam, S.S.R. Rotterdam. Binnen S.S.R. Rotterdam zijn op dit moment 10 actieve disputen. Een dispuut is een soort eigen vereniging binnen de vereniging. Het oudste dispuut is zelfs in 1924 ontstaan. We zouden deze vereniging wat traditioneler kunnen omschrijven. Denk hierbij aan verplicht avonden en heel veel feestjes. Daarnaast heeft het S.S.R. ook de beruchte ontgroening voor alle eerste jaars studenten. Sinds alle ophef is er echter wel een commissie die dit controleert zodat er geen schrijnende gevallen meer voorkomen.

Navigators studentenvereniging Rotterdam

De Navigators studentenvereniging Rotterdam (NSR) is een christelijke studentenvereniging, sterker nog het is de grootste christelijke studentenvereniging van Rotterdam. De sociëteit van NSR is te vinden bij het Eendrachtsplein. Bij het studentenleven binnen NSR staat het geloof wel centraal. Uiteraard zijn er ook fantastische borrels maar is er ook de gelegenheid om met elkaar het geloof te beleven. Dit is onder andere mogelijk door de 2 jaarlijkse ALPHA cursussen.

Rotterdamsch Studenten Corps/Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (R.S.C./R.V.S.V.)

De grootste studentenvereniging van Rotterdam is het R.S.C./R.V.S.V. Ook wel het corps genoemd. Het korps heeft gemiddeld meer dan 1500 leden. Studenten van de volgende scholen zijn meestal verbonden aan dit instituut. Erasmus universiteit, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland Rotterdam, Willem de Kooning academie, Hogeschool Tio Rotterdam, Codarts, Thomas More Hogeschool, EuroCollege Rotterdam.

In 2017 zijn de mannen en vrouwenafdeling samengevoegd tot een gemengde vereniging. Wat veel mensen niet weten is dat het Jaarlijkse KoningsdagFestival op het Plein 1940 wordt georganiseerd door het R.S.C. , jaarlijks trekt dit festival gemiddeld 5000 bezoekers.

RSV Sanctus Laurentius

Met de ruim 1200 leden is het de oudste gemengde studentenvereniging van Rotterdam. Opgericht in 1914 onder de spreuk “Omnia in luce clarescunt” wat betekent: ” In het licht wordt alles duidelijk”. Als je lid wordt bij RSV, dan vorm je in de eerste maanden een jaarclub met 11 á 15 eerste jaars (deze is ongemengd).

Bericht delen:

Gerelateerde berichten