GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

We zien het heel vaak voorbij komen, de uitspraak “Facta non verba”. Deze uitspraak wordt al gauw aan Feyenoord of Rotterdam gekoppeld. Maar wat betekend deze uitspraak nou echt en waar komt het vandaan?

Facta non verba vertaling

De letterlijke vertaling schrijf je eigenlijk ook anders, namelijk facta, non verba. En dit betekent niet “Geen woorden maar daden” maar “daden, geen woorden”. Best grappig, toen ik dit aankaartte binnen ZeroTen City zei iemand: “Ja maar dat klinkt toch helemaal niet”. Dit is dan waarschijnlijk ook de reden waarom het automatisch vertaald wordt naar “Geen woorden maar daden”. Uiteraard is facta non verba een Latijnse uitspraak.

Facta non verba kleding

Ook bij ZeroTen City hebben we ontzettend veel ontwerpen waar de spreuk facta non verba is verwerkt in de kleding. Dit komt voornamelijk omdat het een subtielere manier is om Geen woorden maar daden op een item te verwerken. We hebben dit bijvoorbeeld in ons facta non verba t-shirt of facta non verba tracksuit verwerkt. Ben je opzoek naar meer Feyenoord gerelateerde kleding? Kijk dan hier onze Vendetta collectie.

Facta non verba Rotterdam

Het spreekwoord Facta non verba past natuurlijk super goed bij Rotterdam. Dit is de stad die bekend staat om geen woorden maar daden. Dit heeft van alles te maken met onze geschiedenis. We zijn vanuit onze basis een handelsstad. Hierbij staat handel centraal, we hebben altijd keihard gevochten om voor onszelf maar ook voor elkaar een mooie stad op te bouwen. Daarnaast is in de tweede wereldoorlog natuurlijk onze stat plat gebombardeerd. Facta non verba staat dan natuurlijk ook voor de manier waarop onze voorouders deze stad zonder klagen hebben opgebouwd!

Bericht delen:

Gerelateerde berichten