GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

5 opmerkelijke feiten over De Kuip

5 opmerkelijke feiten over de kuip

Een paar weken geleden mochten wij de prijs voor het mooiste gebouw van Rotterdam 2022 uitreiken aan stadion-directeur Jan van Merwijk, dus we vonden het wel een mooie gelegenheid om dit op te volgen met een aantal opmerkelijke feiten over dit bijzondere stadion.

1. Thuisstadion Feyenoord aan de Rotterdamse haven

De Kuip is het thuisstadion van de voetbalclub Feyenoord Rotterdam en is gelegen aan de Rotterdamse haven. Het stadion werd gebouwd in 1937 en heeft een capaciteit van meer dan 51.000 toeschouwers. Het unieke, haven-achtige uiterlijk van De Kuip wordt gekenmerkt door witte, op een kraan lijkende lichtmasten.

2. De klassieke uitstraling van De Kuip

De grasmat van De Kuip is slechts elf keer vervangen sinds de aanleg ervan in 1937. Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in 1971 verloor Nederland de finale van West-Duitsland met 2-1 in De Kuip. Het stadion werd ook verbouwd en uitgebreid voor het WK voetbal van 2006, waarbij onder andere extra zitplaatsen en een nieuwe vip-tribune werden toegevoegd.

3. De unieke lichtmasten van De Kuip en andere unieke feitjes

De Kuip is uniek vanwege zijn tweede ring zonder steunpilaren in het zicht, wat niet vaak voorkomt in stadions. Dit geeft De Kuip een bijzonder uiterlijk en maakt het stadion tot een bezienswaardigheid op zich. Er zitten 288 lampen à 2000 watt in de lichtmasten van het stadion, wat neerkomt op 72 per mast. Als het stadion vol zou lopen met water, is er 1,5 miljoen kuub water nodig, wat gelijkstaat aan bijna 19 miljoen badkuipen vol water. Stadion Feijenoord (De Kuip) heeft ook een veldverwarming met een vermogen van 1400 kwatt, wat genoeg is om 560 huizen te verwarmen

4. De onbeschrijfelijke sfeer van De Kuip

De Kuip is niet alleen het thuisstadion van Feyenoord, maar wordt ook gebruikt voor andere sportwedstrijden, zoals internationale voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal. Daarnaast is het stadion een populaire locatie voor muziekconcerten van grote artiesten, zoals Madonna en Coldplay. De sfeer in De Kuip tijdens een wedstrijd van Feyenoord is bijzonder, met enthousiaste fans die zingen en juichen voor hun team, het is een unieke belevenis waarvan wij zeker denken dat iedereen het één keer meegemaakt moet hebben of je nou Rotterdammer(t) bent of niet. De voetbalsfeer in het stadion wordt ook wel beschreven als een Engelse sfeer, maar eigenlijk is de sfeer niet te beschrijven en moet je het gewoon zelf meemaken!

5. Van Stadion Feijenoord naar Stadion Feyenoord

De Kuip is een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse sport- en cultuurhistorie en blijft een populaire bestemming voor sportliefhebbers en muziekfans uit het hele land. Of je nu naar een wedstrijd of concert gaat, De Kuip is altijd een opmerkelijke ervaring. S. De clubnaam van Feyenoord werd in 1974 officieel gewijzigd van Feijenoord naar Feyenoord, met een Y, om de naam beter uit te laten spreken door buitenlanders en het stadion een internationale uitstraling te geven.

Bericht delen:

Gerelateerde berichten