GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Dingen om te doen in Rotterdam!

Wat te doen in Rotterdam

Je hebt een dagje vrij of wilt je vrienden graag eens een dag meenemen naar Rotterdam. Maar wat kan je nou gaan doen? En wat zijn leuke plekken om eens naartoe te gaan?

Rotterdam activiteiten

Onderstaande hebben we een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet die je op een vrije dag kan doen in Rotterdam

Stadswandeling

Een activiteit die vaak vergeten wordt en daarom dus overgeslagen. Een stadwandeling zorgt ervoor dat je eens op een andere manier naar een stad gaat kijken. Loop je bijvoorbeeld eens langs de Veerhaven? Dit is een grote bron van historische elementen. Bij de haven zie je verschillende oude huizen en boten. Daarnaast vind je parallel aan de haven verschillende straten met oude pakhuizen. Op de ze pakhuizen kan je ook vaak vinden wat er opgeslagen werd en waar het voor diende.

Voor een leuke stadswandeling adviseren we meestal 1 ding. Probeer eens de hoofdstraten te ontlopen. Hier staan vaak de nieuwe gebouwen met weinig geschiedenis en verhalen. Loop je een straatje ernaast, dan vind je vaak verhalen waar je een boek over kan schrijven.

Lasergamen in een boot

Wat veel mensen niet weten is dat je kan lasergamen in een boot in Rotterdam! Tegenover de Euromast in de haven, hebben ze een boot omgetoverd tot een waar lasergame festijn. Van de buitenkant lijkt het een dood normale boot maar eenmaal in het onderste ruim aan gekomen bevind je je in een compleet andere wereld. Je krijgt instructies in de eerste ruimte en mag dan met een andere team het slagveld betreden. Zeker een aanrader voor jong en oud!

De kunsthal

Ik denk dat 50% of meer van alle Rotterdammers dagelijks langs de kunsthal rijden maar er eigenlijk nog nooit zijn geweest. Toch is dit zeker een aanrader om eens te doen. De tentoonstellingen wisselen om de zoveel tijd en is zeker niet alleen voor oude saaie mensen.

Vaak denk je bij veel tentoonstellingen, wat is dit nou weer?! Maar eerlijk is eerlijk, dit maakt het ook weer leuk. Gewoon jezelf eens verbazen over wat mensen wel niet kunnen bedenken.

Diergaarde Blijdorp

Ja, iedereen is er weleens als kind geweest. Maar ben je zelf al eens naar Blijdorp geweest toen je ouder was? Het verbaasde mij hoe leuk het toch is om weer eens naar de Blijdorp te gaan als je ouder bent. Je kijkt toch anders naar de plek waar al deze mooie dieren rondlopen. Ook leuk om gewoon eens met je vrienden te doen!

Rotterdam bezienswaardigheden

Er zijn in Rotterdam zoveel verschillende bezienswaardigheden, je moet ze alleen zelf nog even ontdekken om er echt van te kunnen genieten. We zetten er een paar op een rijtje voor je.

Gigantische cruise schepen

Je hebt ze vast weleens zien liggen als je over de Erasmusbrug reed. De gigantische cruise schepen die bij de cruise terminal aangemeerd lagen. Stap eens uit op de kop van zuid en laat je bewonderen door de schaal waarop deze schepen gebouwd zijn, waaronder ook de gigantische schermen die aan boord staan. Daarnaast is het best bijzonder dat wij een stad hebben waar zulke schepen eigenlijk vrijwel in het centrum kunnen aanmeren.

De verwoeste stad

Dit beeld moet je gewoon eens gezien hebben in Rotterdam. Deze staat symbool voor de verwoesting van onze stad door de Duitsers in de tweede wereldoorlog. De kunstenaar beschrijft het beeld als volgt:

“Het [beeld] wil het menselijk lijden belichamen dat een stad moest ondergaan die slechts, met Gods genade, wilde leven en bloeien als een woud. Een kreet van afschuw om de onmenselijke wreedheid van dit beulswerk.”

Als je het ons vraagt, kijk je toch anders naar het beeld als je het verhaal erachter kent.

Wat wel weer leuk is, is dat Rotterdammers zoals altijd weer een bijnaam voor het beeld bedacht hebben. Dit zijn namen zoals: Jan met de handjes, Jan met de Jatjes, Jan Gat, Zadkini en Stad zonder Hart.

We hopen dat je uit bovenstaande ideeën een leuk uitje kan plannen voor jezelf of anderen. Heb je nog aanvullingen? Laat het dan in de comments weten!

 

Bericht delen:

Gerelateerde berichten