GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

3 redenen waarom Feyenoord de Champions League gaat overwinteren

Feyenoord gaat overwinteren in de Champions League

Het is weer zo ver, we doen weer mee met de Champions League. Wat zou het toch prachtig zijn als we overwinteren en een paar van die joekels van clubs uit Europa in eigen Kuip verslaan. In deze blog doen we even lekker een overdreven positieve Feyenoord bril op en zetten we een aantal redenen uitteen waarom Feyenoord gewoon door de groepsfase heen komt en vervolgens in de knock-out fase terecht komt. Verder is ZeroTen City totaal niet partijdig natuurlijk, hoe kom je daar bij?

De gunstige pot

Maar eerst nog even serieus, we leggen eerst nog even duidelijk uit wie we kunnen loten. Doordat we in pot 1 zitten, hebben we ‘een gunstige pot’.  Feyenoord worden geplaatst is geplaatst in Pot 1, voor de groepsfase van de Champions League. Hierdoor zal Feyenoord niet worden geloot tegen de andere teams in Pot 1, waaronder Manchester City, FC Barcelona, Napoli, Bayern München, PSG, Benfica, Sevilla en logischerwijs kan Feyenoord Feyenoord zelf niet loten. Maar goed, best mooi toch als je zonder te beginnen in groepsfase in ieder geval de winnaar van Champions League, de winnaar van Premier League en de winnaar van de FA Cup, bij voorbaat al niet tegenkomt. Oh wacht, ze hebben ook nog een of andere lijpe Noor die je ook liever niet treft. Genoeg over Manchester City, want ook Barca, Napoli, dat stelletje Duisters, dat bij elkaar gekochte team, het nieuwe team van Kökçu (zou wel een mooi treffen zijn natuurlijk) en de winnaar van de Europa League treffen we in ieder geval in de groepsfase nog niet.

Van de loting is nog verder nog verre van definitief, de daadwerkelijke loting zal op 31 augustus plaatsvinden en zal bepalen welke teams tegen elkaar zullen spelen.

Wij hebben Arne Slot

Arne heeft ons al naar de finale van de Conference League geloodst en vervolgens ook naar de kwartfinale van de Europa League, beide keren werden we helaas verslagen door de zelfde ploeg genaamd AS Roma, geleidt door ‘The Special One’ José Mourinho, we kunnen je vertellen, zo speciaal is die José ook weer niet, want doet hij dit jaar mee met de Champions League? Nee hoor, AS Roma heeft zich geplaatst voor de Europa League.

Maar goed, het gaat om onze eigen geniale trainert, namelijk Arne Slot. Slot is natuurlijk mede door de deelname aan de Champions League bij Feyenoord gebleven en zal daar dus ook zeker willen presteren. Wij geloven dat Arne Slot in staat is om Feyenoord door de groepsfase heen te krijgen, dan kan Slot wel zulke goeie tactische beslissingen maken, maar als het team het niet uit kan voeren hebben we daar ook niks aan. We zijn al een hele belangrijke speler kwijt, onze nummer 10, genaamd Orkun Kökçu en momenteel staat Geertruida onder belangstelling van Barcelona, is er interesse in Dávid Hancko en kunnen de Europese clubs ook het kopen van Santiago Giménez maar niet uit hun hoofd zetten… Het zou natuurlijk ongelofelijk zonde zijn als we zulke spelers verliezen, daar moeten dan toch sterke aankopen tegenover staan, en zo komen we bij het volgende kopje.

De aankopen

Zoals hierboven beschreven gaan we behoorlijk wat spelers moeten verkopen, maar wie zegt dat dan een zwakte is? Vorige seizoen ontstond er ook een half vreemdelingenlegioen bij Feyenoord, maar wacht even, datzelfde team heeft ons kampioen gemaakt. Als Dennis te Kloese gewoon weer goed zijn werk doet, staat er ween solide elftal waarmee we in ieder geval de groepsfase van de Champions League doorkomen.

Bericht delen:

Gerelateerde berichten