GRATIS BEZORGD VANAF €100
BEDACHT & GEMAAKT IN 010
GRATIS RETOURNEREN

Museum kinderen Rotterdam

Rotterdam is een stad vol verrassingen, ook voor de jongste bezoekers. Met een breed aanbod aan musea die speciaal gericht zijn op kinderen, is er altijd wel iets te beleven. We nemen je mee langs enkele van de leukste musea die Rotterdam te bieden heeft voor een onvergetelijk dagje uit met het hele gezin.

1. Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam kunnen kinderen op een interactieve manier kennismaken met de fascinerende wereld van de scheepvaart. Stap aan boord van een echt schip, ontdek hoe het leven van een zeeman eruit zag en leer alles over de rijke maritieme geschiedenis van Rotterdam. Met speciale tentoonstellingen en activiteiten afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen, is dit museum een must-visit voor jonge avonturiers.

2. Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Duik in de wereld van de natuur in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hier komen kinderen oog in oog te staan met indrukwekkende dinosaurusfossielen, leren ze over de diverse dierenrijken en ontdekken ze de geheimen van de evolutie. Met interactieve displays en boeiende workshops is dit museum een perfecte combinatie van leren en plezier maken.

3. Kinderboekenmuseum Rotterdam

In het Kinderboekenmuseum Rotterdam komen verhalen tot leven. Kinderen kunnen hier op ontdekkingsreis gaan door de magische wereld van kinderboeken, van klassiekers tot moderne favorieten. Met tentoonstellingen, voorleessessies en creatieve workshops is dit museum een paradijs voor jonge boekenwurmen en hun ouders.

4. Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Voor een indrukwekkende geschiedenisles neem je je kinderen mee naar Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Dit museum vertelt het verhaal van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en objecten krijgen kinderen een uniek inzicht in deze belangrijke periode uit de Rotterdamse geschiedenis.

5. Wereldmuseum Rotterdam

Reis met je kinderen de wereld rond in het Wereldmuseum Rotterdam. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen en artefacten uit verschillende culturen en tijdperken. Van Afrikaanse maskers tot Aziatische tempels, kinderen ontdekken hier de diversiteit van onze planeet. Met interactieve displays en educatieve programma’s is het Wereldmuseum een leerzame en boeiende ervaring voor het hele gezin.

Rotterdam heeft voor ieder wat wils als het gaat om musea voor kinderen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, natuurwonderen, boeiende verhalen of een reis rond de wereld, in deze bruisende stad vind je het allemaal. Dus plan snel een bezoek aan een van deze geweldige musea en laat je kinderen op een speelse manier kennismaken met kunst, cultuur, wetenschap en geschiedenis. Een onvergetelijk dagje uit gegarandeerd!

Bericht delen:

Gerelateerde berichten